A mentők miatt halt meg a magyar diáklány Angliában?

2011. március 19. 13:24

Hiába hívták ki a mentőket a 16 éves magyar diáklány tanárai, a lány életét vesztette nem sokkal a mentősök távozása után. A szülők a mentőket okolják lányuk elvesztéséért.

2011. március 19. 13:24

Egy szombathelyi iskola tizenegy diákja és három tanár múlt vasárnap indult el a London melletti Berkshire-be szakmai tanulmányútra. A diáklány már kedd este, lefekvéskor is rosszul érezte magát, később fölébresztette szobatársnőjét, majd a szüleivel is beszélt telefonon. Mivel nem javult az állapota, a tanárai mentőt hívtak.

A mentők arra hivatkoztak, hogy Angliában először telefonon próbálnak meg segítséget adni, és azt javasolták, hogy nyugtassák, fektessék, tartsák megfigyelés alatt a gyermeket. Mivel a lány állapota továbbra sem javult, sőt további fájdalmakra panaszkodott, ismét hívták a mentőket. Ezúttal kiérkeztek, megvizsgálták a lányt, nem állapítottak meg bajt, további pihentetést javasoltak. A tanárnők ezután saját szobájukban fektették le a lányt, aki a mentők távozása után körülbelül húsz perccel életét vesztette.

Mint az iskola igazgatója elmondta, megpróbálták újraéleszteni, ismét hívták a mentőket, de az orvos már csak azt közölte velük, hogy a diáklány meghalt. Batyi Lajos, az Angliában elhunyt lány édesapja elmondta: a mentőket okolják lányuk haláláért, szerintük ha időben kórházba szállítják, megmenthették volna gyermekük életét.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. március 19. 14:24
Nagyon sajnálom a kislányt. Sokan , nem is tudják, hogy mekkora mázlink van a hazai mentősökkel. Ilyen eset, így nem fordulna elő , hogy ki sem mennek egy hívásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!