Yoko Ono eladta Lennon leveleit

2011. február 01. 14:17

Közel egymillió fontért adta el Yoko Ono elhunyt férje, John Lennon levelezését egy könyvkiadónak. A levelek mellett rajzok, jegyzetek és nyilatkozatok is vannak a gyűjteményben.

2011. február 01. 14:17

Hunter Davies, a Beatles életrajzírója kezdeményezésre Yoko Ono 2010-ben döntött úgy, hogy szerzői jogait a köz érdekében kalapács alá helyezteti. A levelekét való licit százezer font felett indult, a győztes Orion könyvkiadó ötszázezer és egymillió font közötti összeget fizetett, ami mintegy háromszázötven millió forintot jelenthet - írja a Dívány.hu.

A kiadványban nem kizárólag Lennon Onóhoz címzett szerelmes levelei jelennek meg: a zenész rajzai, lemezkiadóknak készített jegyzetei, újságoknak adott nyilatkozatai és egy nyolcéves kisfiúval váltott levelezésének teljes anyaga is helyet kap benne.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!