Áprilistól ingyenes az MTI

2011. február 02. 13:23

Az MTI által közzétett hírek és képek áprilistól bárki számára ingyenesen elérhetőek - jelentette be Belénessy Csaba, a szervezet vezérigazgatója, aki szerint jogos, hogy az MTI anyagai mindenkihez eljuthassanak, hiszen „ezek előállítását egyszer már megfizette az adózó polgár” - tette hozzá.

2011. február 02. 13:23

Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak elmondta: a távirati iroda áprilistól ingyenessé teszi hír-, és képszolgáltatását. Az MTI-nek ez összesen 7-800 millió forint bevételkiesést jelenthet, ám az összeg a vezérigazgató szerint állami forrásból pótolható.

Jogos, hogy az MTI anyagai mindenkihez eljuthassanak, hiszen „ezek előállítását egyszer már megfizette az adózó polgár” - tette hozzá Belénessy. További változás, hogy az MTI a jövőben a közmédiumok számára krónikákat és híradókat is gyárt majd.

Belénessy szerint cél a Hirado.hu vezető hírportállá válása. Az MTI-ben létrejövő Új Média egység könnyen fogyasztható hírszolgáltatást nyújt majd. A portál az Index-szel és az Origóval is felvenné a versenyt.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bukovics
2011. február 02. 22:16
Csak nekem furcsa, hogy most hirtelen piacvezető akar lenni egy közszolgálati médium? Eddig amikor például az MTV nézettségéről volt szó, mintha azt mondták volna, hogy nem baj, hogy kevesen nézik, hiszen nem akarják felvenni a versenyt a kereskedelmi adókkal, a köztévének ugyanis nem ez a dolga. A Medián Webaudit adatai alapján a hirado.hu-nak naponta átlagosan 68 981 látogatója van. Az Indexnek ezzel szemben 655 132, az Origónak 778 700. Azért ezzel elég nehéz felvenni a versenyt, pláne MTI-hírekkel - még akkor is, ha van rá két-három év.
Honfi-fi
2011. február 02. 18:14
Helyeslem, nagyon. Én régebben, az archív fotó-tárban próbálkoztam, régi képeket keresgetni, de elakadtam a fizetős feliratnál. Annyit azért nem ért a dolog, ráadásul, nem is értettem, miért kéne fizetnem érte.
Mitya Ivanov
2011. február 02. 14:31
na végre Akkor innentől a KSH adatainak is ingyenesnek kell lennie, hiszen azt is megfizettük egyszer, mivel állami cég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!