Bepöccentek az Akropoliszon

2010. október 14. 17:45

Könnygázzal támadtak az athéni Akropoliszon tüntető kulturális közalkalmazottakra a görög rendőrök. Azt akarják elérni, hogy az állam hosszabbítsa meg 320 társuk szerződését, ami a hónap végén lejár.

2010. október 14. 17:45

Az Akropoliszon a kulturális minisztérium szerződéses alkalmazottjai barikádozták el magukat. Azt akarják elérni, hogy az állam hosszabbítsa meg 320 társuk szerződését, ami a hónap végén lejár. Ilyen ígéretet azonban nem kaptak. A görögországi megszorító intézkedések elsősorban az állami szektorban érvényesülnek. Júliusban  600 ezer munkanélküli volt Görögországban. A 12 százalékos munkanélküliség erősebben sújtja a pályakezdőket és fiatalokat - írja a Népszabadság.

Az Akropoliszt a rendőrök erőszakos beavatkozása, a könnygáz használata látogathatatlanná tette szerdán.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2010. október 14. 19:57
Ezek a görögök Bizánc bukása óta nem dolgoztak, nagyon ideje lenne már, hogy valami megmondja nekik, hogy ha a tengerparton isszák naphosszat az Ouzót ezek a szőrös bunkók, akkor nem lesz mit enni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!