Mikszáth-emléktábla miatt bírságolnak?

2010. augusztus 10. 12:59

Bár Marek Maďarič volt kultuszminiszter azt állította, a nyelvtörvény nem a kisebbségek ellen irányul, eddig mégis a magyar nyelvhasználat miatt érkezett a legtöbb panasz a nyelvrendőrséghez.

2010. augusztus 10. 12:59

Eddig harminc beadvánnyal fordultak a szlovák kulturális minisztérium fennhatósága alatt működő nyelvrendőrséghez. Az első bírságot a magyar nyelv miatt szabhatják ki, mégpedig a Magyar Koalíció Pártjára: a párt egynyelvű választási plakátjai ugyanis törvénysértőek voltak.

Panasz érkezett Mikszáth Kálmán magyar nyelvű emléktáblájára is, mely szülőfalujában, Szklabonyán található. A tábla 1910 óta van kifüggesztve az író szülőházán, a két világháborút és a Beneš-dekrétumokat is túlélte, majd a 60-as években egy szlovák nyelvű táblát is elhelyeztek mellette. Ennek ellenére valakinek bántotta a szemét a magyar nyelvű emléktábla, így májusban panasszal fordult a nyelvrendőrséghez a vélt törvénysértés miatt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. augusztus 10. 19:12
A tót atyafiak arcátlanok. A nyelvtörvény meg minimum anakronizmus.
Jancsipapa
2010. augusztus 10. 18:54
A szemét,rohadt.tót kurva anyjukat!
Rothmüller Mortizár
2010. augusztus 10. 15:49
a művelt ejrópa..............
magnamater
2010. augusztus 10. 14:23
Törvénysértő plakátok? Ejnye, ejnye! Nem kellett volna olyan sértődékeny törvényeket csinálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!