Blogolásra buzdít a pápa

2010. február 01. 13:46

A tömegkommunikációs világnapra szóló üzenetében az internet fontosságát hangsúlyozta az egyházfő.

2010. február 01. 13:46
A pápa a tömegkommunikációs világnapra szóló üzenetében hangsúlyozza az internet fontosságát az evangélium hirdetésében, és megemlíti benne a blogokat is – emeli ki a Catholic Herald, a vezető brit katolikus hetilap egyik cikkében, amelyben arról ír, hogy az internet és a blog milyen áldás az egyház számára. A világi média a pápai üzenetet úgy értelmezte, hogy a pápa blogolásra buzdítja a papokat.

Napjainkban már rengeteg katolikus hívő olvas egyházi blogokat. Ugyan fel lehet hozni a blogok ellen, hogy sokszor téves információkat közölnek, mégis vákuumot töltenek ki. A legtöbb katolikus blogot papok írják hobbiból, nem pedig hivatalos egyházi „kiadványok”.

A legnépszerűbb katolikus blogok egyike a The Hermeneutic of Continuity, avagy „A kontinuitás hermeneutikája”, ami a pápa híres alapelvét tette meg címének. Ezt a blogot a Catholic Herald egyik szerzője, a kenti Tim Finigan atya írja.  Vannak persze magyar nyelvű katolikus blogok is, ilyen a teljesség igénye nélkül a Vatikáni Figyelő, az Igen című lap blogjai vagy a népszerű jezsuita blog.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2010. február 01. 15:03
"Blogolásra buzdít a pápa" Örvendek. Akkor én most jó katolikus vagyok?:o)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!