Gárdaruhában ment az EP-be Szegedi Csanád

2009. július 14. 14:49

Ennél lényegesebb hír: a lengyel Jerzy Buzek lett az Európai Parlament elnöke.

2009. július 14. 14:49
Egy lengyel politikust, a néppárti Jerzy Buzeket választotta elnökké az Európai Parlament. Az alakuló ülést a leköszönő elnök, a német néppárti Hans-Gert Pöttering nyitotta meg, majd titkos szavazással elnökké választották Buzeket. A korábbi lengyel miniszterelnök már az első körben megkapta az abszolút többséget, 555 támogató szavazatot kapott a 644 érvényes voksból. Buzeket az 5 éves ciklus felére, 2 és fél évre választotta elnökké a parlament. Az elnöki címért két jelölt versenygett: Jerzy Buzek szinte teljesen esélytelen kihívója a svéd Eva-Britt Svensson, az Egyesült Európai Baloldal - Északi Zöld Baloldal-frakció jelöltje volt, aki mindössze 89 szavazatot kapott. Joseph Daul, az Európai Néppárt frakcióvezetője a választás után azt mondta, szimbolikus jelentősége van annak, hogy egy, az unióhoz 2004-ben csatlakozott, korábbi szocialista országból választottak elnököt, és épp Európa újjáegyesítésének 20. évfordulóján. Kedden megválasztják az EP 14 alelnökét is, az egyik jelölt - és szinte biztos "befutó" - erre a posztra Schmitt Pál (Fidesz).

Szegedi Csanád jobbikos képviselő a Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg az ülésen. Az EP-ben a függetlenek közt ülő képviselő az MTI-nek azt mondta, öltözete határozott kiállást jelképezett a Magyar Gárda mellett, amelynek feloszlatását nehezen tudja elfogadni, és amelynek szombati újjáalakításánál is jelen volt. Szegedi hozzátette azt is, öltözékével szeretett volna új színt hozni az EP-be.

Gárdaruhában az EP-be (origo)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2009. július 15. 17:08
Megígérte, betartotta.
cutcopy
2009. július 15. 11:40
"Gárdaruhában ment az EP-be Szegedi Csanád" Mert azt hallotta ott is virágzik a cigánybűnözés..
luccy
2009. július 15. 09:03
Pedig hétvégén még Morvay is azt ígérte, hogy abban lesz. Lám, lám. Azért ő is tudja hol a határ. Vagy nem. :D
states
2009. július 14. 23:36
Mert ti nem látjátok a dolgok pozitív oldalát, csak Szegedi Csanád jelent meg, mint gárdista, Morvay és Balczó nem. Ebből még pártszakadás is lehet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!