Fagyással indult a digitális képtár

2009. június 16. 16:35

Fényképeket, térképeket, okleveleket, kéziratokat digitalizálnak, folyamatos bővítést ígérnek. Az oldal az indulás másnapján összeomlott.

2009. június 16. 16:35

A Magyar Digitális Képkönyvtár hivatalos bemutatója tegnap volt Budapesten, ahol Monok István, az OSZK főigazgatója, Bánkeszi Katalin, a projekt vezetője, valamint Schneider Márta kulturális szakállamtitkár tájékoztatták a nyilvánosságot.

Az MDK pályázatát 2008 tavaszán írta ki az OKM, e célra tavaly 218 millió forintot különítettek el. A program folytatódni fog, igaz, jelentősen kisebb összeggel: az idén 18,5 millió forintot szán a minisztérium a könyvtári képanyagok digitalizációjára. Monok István hangsúlyozta: az adatbázis nem „szabad préda”, tehát kereskedelmi célú felhasználás esetében a jogtulajdonos könyvtárakhoz kell fordulni. Ugyanakkor ideális egyéni forrásgyűjtéshez, hiszen magáncélra ingyenesen a használata.

Elindult a Magyar Digitális Képkönyvtár (IT café)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!