A babakocsi Comóban

2023. szeptember 07. 05:56

Régi igazság, hogy azé egy ország, egy kontinens, egy civilizáció, aki teleszüli.

2023. szeptember 07. 05:56
Fantastic,Colorful,Sunset,Of,Como,Lake.,Amazing,Nature,Scenery.,Wonderful
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa

Milánó központi pályaudvaráról indult a vonatunk Comóba, Európa ötödik legnagyobb és egyik legszebb tavához, ahol ráadásul a Csillagok háborúja egyik epizódja is forgott, így gyerekeink részéről sem volt kétség, hogy kiruccanjunk-e az ötvenfokos augusztus közepi forróságban megnézni. A vonatot épphogy elcsíptük, a roskadásig megtelt szerelvénynek csak a csuklós átjárójában tudtunk helyet találni, lapjával állva; oda is, visszafelé is tömve voltak a járatok. És a tömegben nem lehetett nem észrevenni, hogy született olasz alig akadt, fehér emberből is csak mutatóban volt néhány. Tényleg, mint a fehér holló. A népek különös, bábeli forgataga, olvasztótégelye vett körül bennünket, így suhant vonatunk az olasz tájban.

Rengeteg kisgyerek volt mindenütt, egész picik és nagyobbacskák, hatalmas, barna szemű, aranyos arab, pakisztáni és ki tudja, még honnan származó gyerekek, a világ e tájára messziről idesodort családok. (Vajon hány nagyszülőt, rokont, barátot, hány ősük sírját kellett hátrahagyniuk egy a telefonjuk képernyőjéről őket hívogató, könnyebb élet ígéretéért?) Lehettünk volna egy nemzetközi repülőtéren is valahol a Perzsa-öbölben vagy máshol, messze, messze Itáliától.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. szeptember 12. 20:12
Régi marhaság. Mert azé az ország, aki megvédi azt magának. Nem létezik, hogy akárkik is gyorsabban tudjanak szülni mint a lőszergyárak géppuskalőszert gyártani. Ilyen nincsen. A legnagyobb baromság hazai pályán szaporodási versenyt rendezni akarni idegennek, miközben folyamatosan és tömegesen zajlik a bevándoroltatás. Nagyon naiv vagy sokkal rosszabb, aki ezt a teleszülés dolgot komolyan gondolja.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 07. 12:48
Meg is lepett volna, ha tehénkét nem a nyaralása során is az emberek sokszínűsége sokkolja. Csak azt nem tudni, akkor miért nem ment a Balatonra. Az is tó. Magyar embernek az való! Esteleg Oroszországba vagy Törökországba. Ott nincsenek etnikumok, és mindenki egyenszínű! Vagyis, várjunk csak…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!