Fókusz

2023. augusztus 31. 07:29

2023. augusztus 31. 07:29
null

Megállapodást kötött négyszemközti tárgyalásán Novák Katalin magyar és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő múlt héten Kijevben. Novák Katalin a közösségi oldalán öt pontról számolt be: „Ahogy szomszédokhoz illik, közvetlen elnöki kommunikációs csatornát állítunk fel, a két ország közötti kapcsolatokról szóló új dokumentum előkészítésébe kezdünk, bekapcsolódunk az ukrán elnök által kezdeményezett békeformula egyeztetéseibe, kiemelten együttműködünk a háború által érintett gyermekek ügyében, a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogai kapcsán mielőbbi előrelépést érünk el.” A köztársasági elnök kijevi látogatásának első eseményeként megkoszorúzta a 2014 óta tartó háborúban elesettek emlékfalát a belvárosban. Ezt követően ellátogatott a Gyermekjogok Védelmének Központjába, ahol a gyermekjogi biztossal találkozott. „A háború legfőbb vesztesei és egyben áldozatai a gyermekek” – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy Magyarország, ahogyan eddig, a jövőben is minden segítséget megad az Ukrajnából menekülőknek, kiemelten a gyermekeknek.

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 31. 19:00
Örülök, hogy a magyar vezetés végre észhez tért, és az értelmetlen és embertelen ukrán ellenes politika helyett felsorakoztak Zelenszkij és a nyugat mögé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!