Jevgenyij Prigozsin tündöklése és bukása

2023. június 28. 15:55

A putyini Oroszország negyed évszázados története során most volt a legközelebb az összeomláshoz – de győzött, és úgy tűnik, megoldotta a hadsereg legégetőbb belső problémáját.

2023. június 28. 15:55
null

Kohán Mátyás írása a Mandiner hetilapban

Mars szpravedlivosztyi, az igazság menete – így hívta a Wagner magánhadsereg tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin azt a történelmi eseményt, amely múlt pénteken és szombaton szinte akadálytalanul hömpölygött végig Dél- és Közép-Oroszország főútjain a Rosztovi területen lévő Rosztov-na-Donutól valahol az Oka folyótól délre található végpontjáig. Mostanában minden valamirevaló orosz vezető hazudik fegyveres ügyködéseinek egy reklámnevet: ami Vlagyimir Putyin háborújának a „különleges katonai művelet”, az Jevgenyij Prigozsin fegyveres lázadásának, legalábbis a hadsereg vezetésével szembeni puccskísérletének „az igazság menete”.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AttilaTheHUN
2023. július 01. 07:54
Mátyás, maga állítólag tud oroszul. De ez a cikk későn nem írt meg - semmit. Javaslom, inkább az amerikai Legfelsőbb Bíróság csütörtöki és pénteki döntéseiről írjon. Itt most sikerült megismételni a nyugati paneleket ("Oroszország gyenge", "Putyin nem ura a helyzetnek"), hozzáadni egy megfejtést (ez egy hatalmi harc volt a fegyveres erőkön belül) és egy csomó kérdőjelet (nem tudjuk, ki volt benne, nem tudjuk, mi lesz a résztvevőkkel, nem tudjuk, miért jöhetett ez létre, és nem tudjuk, miben állapodtak meg), és kihagyott pár ziccert (a nyugati elemzők lelkes szélkakasságát - 24 órán belül kétszer is, a világ teljes zavarodottságát, beleértve az összes titkosszolgálatot is). Tehát mi, az olvasók csak azt tudtuk meg, hogy Mátyásnak gőze sincs, mi van. Ez is információ, csak kevésbé érdekelt.
stug
2023. június 30. 21:56
Remek elemzés - Kohán átállt :) "minden valamirevaló orosz vezető hazudik" :)))))))
vamonos
2023. június 30. 20:06
Nem úgy volt, hogy a Wagner helyét Kadirovék veszik át Bahmutnál? A csecsen hadúr legalábbis ezt mondta.
amca
2023. június 30. 20:04
Ki az a Baromez aki ekkorra ökörséget ,mond hogy a rus közel volt az összeomláshoz. Gitler már a Krasznaja Plosaggyon volt ,mégis Berlinben volt a parada. Bronstein 30 000 matrózt lőtt halomra Kronstadtban ,akik kiírták: Komunizam da, Bolseviki nyet. Ödönt eltaposták VONA , mint 1 csigát. Rusnak 2850 szamoljotja van. Ödönnek 1se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!