Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Az orosz rulett valósága

2023. június 28. 13:54

2023. június 28. 13:54
Veczán Zoltán

Hangtompítós csövekből leadott lövések száraz, már-már puha zaja: három-négy kattanásszerű hang, a lőtt ember krumpliszsákként dől a földre. Még két kattanás, az élet­telen test picit meg-megrándul rá – az egykori ellenség immár biztosan csupán ártalmatlan tárgy, megölője átlép felette, hogy tovább­nyomulva öljön vagy megöljék.

Az ukrán különleges erők elfoglaltak egy orosz lövészárkot, végeztek tíz orosz katonával. Szlava Ukrajini, lájkok, szívecskék, furfangos Telegram-emodzsik. Online B közép a világ, a tudatlanság erő, a halál öröm. A Facebooknál, Twitternél barbárabb – rosszul mondom: máshogy barbár – Telegram-csatornák más bugyraiban lelkendezve adják a hírt, hogy a csecsenek vagy a visszaédesgetett Wagner börtöntöltelékei lemészároltak egy ukrán alakulatot. Tapsvihar, éljenzés, úgy kell a banditáknak!

„A hősök örökké élnek? A frászt élnek örökké, kapnak egy kis zászlócskát, és annyi” – mondta egy ismerősöm odaátról. „Annyi a katonatemetés, a negyedéről se adnak hírt” – így egy másik Kárpátaljáról.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2023. július 02. 04:43
Nem világos az üzenet. Ez a hábirú nem lenne az előzményei nélkül. Azt meg a "tudjukkik" generálták.
Almassy
2023. július 01. 15:47
"... óriási szerencsénk van, hogy a lánctalpak nem a mi földünket szántják ..." Szerintem ez nem szerencse kérdése. Kinek jár Kárpátalja?! Ilyen mentalitással a Duna-Tisza köze ma is török fennhatóság alatt állna.
titanova
2023. július 01. 13:30
Ki ez az (eddig) 50 idétlen, köcsög, downoló fasz?
Magyarok Pásztora
2023. július 01. 12:52
Igen, Kárpátalját vissza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!