Az időzítés nem véletlen

2023. június 20. 20:09

2023. június 20. 20:09
Tóth Erik
Tóth Erik

A pillanat uralása a modern politika eszköztárának egyik megkérdőjelezhetetlen és hatékony eszköze, amit lehet nemes és kevésbé méltányos célok elérésére is használni. Az utóbbi hetekben a szemünk előtt zajló, a globalizált liberális hatalomrendszert érintő változások a pillanat uralásának fenntartására tett kísérletek. Ezáltal indult el a médiában, a civilnek nevezett társadalmi alrendszerekben mindaz, ami a múlt héten a Nyílt Társadalom Alapítványnál történt változásokban manifesztálódott. Az utódlás végbement, az aktuálpolitikai fejlemények pedig igazolják, hogy ennek jelentősége túlmutat egy szimpla személycserén. Számtalan példa igazolja ezt. Az autógyártó konglomerátumoknál sem szokott más történni: amint a Volkswagen-csoport élére új vezetőt neveznek ki, új korszak kezdődik. Soros György leköszöntével egy korszak véget ért, de az öröklési sorrenden való gyors változtatás nem sok jót vetít előre azoknak, akik nem kérnek a nyílt társadalom ideológiájából.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!