Folytatni kell a higgadt kívülállás politikáját

2023. május 24. 09:30

2023. május 24. 09:30
Constantinovits Milán

A múlt héten hozta nyilvánosságra a The Washington Post azokat az iratokat, amelyekből kiderül: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szabotázst tervezett Magyarország ellen. A feljegyzések szerint Ukrajna első embere felvetette a Barátság kőolajvezeték felrobbantásának őrült ötletét, hogy megroppantsa hazánk energiaellátását. Az elképzelés szerint az ekképp térdre kényszerített országtól megkövetelhető majd az aktívabb szerepvállalás az orosz–ukrán háborúban.

Az első olvasatra is dermesztő terv valójában azt jelenti, hogy Ukrajna a feltétel nélkül és azonnal humanitárius segítséget nyújtó szomszédja ellen intézett volna támadást. Emellett azt is jelenti, és ez az olvasat talán még riasztóbb, hogy egy őt támogató szövetségi rendszer egyik tagállama ellen követett volna el terrorcselekményt. Zelenszkij felvetése az alig palástolt agresszió mellett politikai rövidlátásról tanúskodik, hiszen miközben egyre nehezebbé válik a külső támogatás fenntartása, egy újabb országgal taszíthatja mélypontra az eddig korrekt partneri viszonyt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!