Fókusz

2023. február 15. 09:41

2023. február 15. 09:41
null

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij az Európai Tanács brüsszeli tanácskozásán február 9-én. A kormányfő az ukrán elnök látogatásával kapcsolatban a Twitteren tette egyértelművé a magyar álláspontot: „Magyarország továbbra is humanitárius és anyagi segítséget fog nyújtani Ukrajnának. Azonnali tűzszünet szükséges, hogy a további ember­életeket megóvjuk. Magyarország a béke pártján áll!” Az uniós csúcs után Orbán Viktor közölte, hogy a migrációs nyomás nő, lassan elviselhetetlenné válik a nyugati országok számára is. „A kérdés most már csak az, a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik-e, hogy azonnal cselekedni kell. Például a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni, illetve támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek, és megerősítsék a határvédelmüket. Ezen múlik Európa jövője” – fogalmazott.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!