Hassan Iquioussen, avagy a franciák kudarca

2022. szeptember 07. 16:10

2022. szeptember 07. 16:10
Rodrigo Ballester

Néhány hete megjelent írásom arról szólt, hogy a Roe kontra Wade ügy megfordításával az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága lényegében nemet mondott a bírói aktivizmusra – arra a magatartásra, amikor a bírák a törvényhozó hatalom helyett cselekednek. Amikor ezt fejtegettem, még nem tudtam, hogy érveimet francia bírák fogják a lehető legjobban alátámasztani. Egy radikális muszlim prédikátor, Hassan Iquioussen ügyéről van szó, akit a francia hatóságok ki akartak utasítani az országból. Előre lelövöm a poént: sikertelenül.

A marokkói nemzetiségű Iquioussen Francia­országban született nagyjából ötven évvel ezelőtt. Ékes­szólásával hamar hírnevet szerzett magának, és számos követőre lelt a fiatal francia muszlimok körében. Csakhogy nem főzési tippjei vagy futball-kommentárjai révén vált ismertté, hanem kiforrott iszlamista nézeteit hirdeti, és büszkén vállalja tagságát a világszerte ismert Muszlim Testvériség szervezetben, melynek célja, hogy nemzeti intézmények és társadalmak lassú gyarmatosítása útján iszlamista dogmákat fogadtasson el.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2022. szeptember 13. 20:29
Lopakodó diktatúra. Mire észreveszik, már minden körbe van bástyázva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!