A tihanyi visszhang

2022. szeptember 07. 18:22

Párbeszédre, beszélgetésre, vitára és visszhangra most minden korábbinál nagyobb szükség van.

2022. szeptember 07. 18:22
null
Hegedűs Zoltán

„Azt mondják, hogy bármi szót / Adnak riadóra, / Azt tovább kiáltod el / Híven, szórul szóra” – írta Tihanyról Garay János költő 1847-ben Szózat a visszhanghoz című versében. Jó néhány magyar költőt megihletett a tihanyi jelenség. Írt róla verset Csokonai Vitéz Mihály és Vörösmarty Mihály is. A Visszhang-dombon állított Ekhó-kőről elkiáltott szavak két másodperc alatt teszik meg az utat a több mint háromszáz méterre lévő apátság északi oldaláig és vissza. A fal optimális esetben hét szótagot vert vissza. A tihanyi visszhang ma is működik, de ereje a beépítések és a fák lombozata miatt egyre kisebb.

De van olyan tihanyi visszhang, amely meg egyre erősödik. Például idén a Tranzit közéleti évadnyitó és gondolatexpó igen nagy visszhangot kapott a magyar közéletben. A Tranzit-­közösség hagyományosan augusztus végén rendezi meg nyári seregszemléjét Tihanyban. Ha csak a számokat nézzük: több ezer résztvevő, közel száz előadó, több tucat kiállító. Minden korábbinál nagyobb volt az érdeklődés a rendezvény iránt. És ez nemcsak az ott lévők létszámában mutatkozott meg, hanem a netes elérésben is érzékelhető volt. A szervezők jó néhány beszélgetést és vitát közvetítettek élőben a közösségi médiában, amit több százezren néztek már meg eddig. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Hír TV, számos politikus és közéleti influenszer is élőben közvetítette a beszélgetéseket, milliós elérésről beszélhetünk.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!