Cherchez la femme

2022. május 25. 17:32

2022. május 25. 17:32
Lánczi András
Lánczi András

Tavaly őszig szinte mindenki Dobrev Klárát sejtette az igazi politikai manőverek végső győztesének, aki akár még Karácsony Gergelyt is legyőzheti. De jött Márki-Zay Péter, és átírta az ellenzéki térfelet. A régi bölcsesség pedig megint segít. Álljon itt egy idézet abból a figyelemre méltó Direkt36–Telex-írásból, amely az ellenzéki kampány összeomlását írta le: „A programalkotáson dolgozó egyik ellenzéki politikusnak egy idő után feltűnt az is, hogy a szövegben egyes javítások Márki-Zay feleségétől, Felíciától származtak. Márki-Zay a Direkt36-nak azt mondta, hogy ennek részben az volt az oka, hogy amikor este későn hazaért, akkor már az ágyban fekve a felesége fel szokta olvasni neki, hogy milyen teendői vannak. Előkerült a program is ezekben a késő esti beszélgetésekben, és ilyenkor Márki-Zay javaslatait a felesége írta be a szövegbe a saját számítógépén. Márki-Zay hozzátette azonban, hogy a felesége a saját javaslatait is beépítette a programnak a nőkről szóló részébe.” Hol máshol is készülhet egy politikai program, mint a hitvesi ágyban!

Hogy a szerelmi ágyon sok minden eldőlhet, azóta tudom, amióta kezdő gimnáziumi tanár koromban megtudtam, egy kolléga az egyik érettségiző diákkal egy ágyban javította ki az illető dolgozatát. Azt is tudom, hogy a gyerekek öt-tíz százalékának a biológiai apja nem azonos a megnevezett apával. Csak az anya biztos, ezt már az antik római jogászok is tudták, de azt nem, hogy egy állam sorsát befolyásoló politikai program is a lepedőn dőlhet el – egyébként utóbbiról is volt sejtésük.

A vezető politikusra mindig a hozzá legközelebb álló hölgy képes a legnagyobb hatást gyakorolni”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!