Jövőt ad a fogyatékkal élőknek

2022. március 09. 21:22

„Élményt adni, ez a cél!” – vallja Gali Rita, aki társaival együtt a fogyatékkal élő emberek életkörülményeit és hétköznapjait igyekszik szebbé tenni a Tordasi Műhelyben.

2022. március 09. 21:22

Gali Rita 2010 óta ismeri a Tordasi Műhely csapatát. Noha más területről, a mérnöki világból csöppent a szociális szférába, mire észbe kapott, már a Jövőt Nekik Is Alapítvány önkéntese lett, és részt vállalt olyan feladatokból is, amilyenek a kötelező munkán túlmutattak. Az alapítvány 1993 óta támogatja a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben élő embereket. A csapat tagjai egy olyan társadalmat tartanak ideálisnak, amelyben az értelmi és halmozottan fogyatékos emberek egyenértékű tagként vesznek részt mindenben. Céljaik eléréséhez fogyatékkal élő emberek értékeinek bemutatását segítő rendezvényeket szerveznek: sport-, egészség-és környezetvédelmi programokat. Rita 2014-ben lett az alapítvány kuratóriumának a tagja, rá egy évre pedig a vezetője, s ahogy fogalmaz, azóta ez teszi ki az életét.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!