Fókusz

2022. február 09. 10:34

2022. február 09. 10:34
null

Isten kegyelméből Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága és más birtokok, területek királynője, a Nemzetközösség feje, a hit védelmezője – múlt vasárnap volt hetven éve, hogy II. Erzsébet királynő viseli ezeket a címeket; édesapja, VI. György király 1952. február 6-án halt meg. Platinajubileumi üzenetében a királynő első ízben fejezte ki nyilvánosan kívánságát, hogy elsőszülött fiának, Károly trónörökösnek a felesége, Kamilla cornwalli hercegné Károly trónra lépése után felvehesse a királynéi címet. A trónra kerülés évfordulóját fogadáson ünnepelte az uralkodó az egyik vidéki házában, a Sandringham House-ban. Az ország összes pontján rendeznek ünnepségeket, ám elsősorban a június 2-ai koronázási évfordulóra időzítve, egy négynapos munkaszüneti hétvége részeként. II. Erzsébet Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának leghosszabb ideje trónon ülő uralkodója.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!