A bevándorlás vesztese az európai nő

2021. október 06. 13:03

Az illegális migráció az európai nők fizikai biztonságát és hagyományos közösségi szerepét veszélyezteti. A bevándorlás és a szexuális erőszak közötti összefüggés statisztikai evidencia. Ironikus, hogy a lavinát egy női kormányfő indította el – mutat rá botránykönyvében Ayaan Hirsi Ali.

2021. október 06. 13:03
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

2015 nyarán az első Brain Bar egyik sztárvendége Niall Ferguson történész volt. A Nyugat jövőjéről szóló előadását rendhagyó – bár egy jövőfesztiválhoz méltó – formátumban, hologramként tartotta meg, egy bostoni stúdióból varázsoltuk a színpadra. A megoldást nem valamiféle technofil exhibicionizmus, hanem egy profán összefüggés magyarázta: muszlim vezetők pár nappal korábban fatvát, azaz halálos ítéletet hoztak Ferguson feleségére, egy szomáliai származású nőjogi aktivistára. A házaspár így utazásai lemondása mellett döntött.

Ez a kis történet mindent elárul szerzőnk, Ayaan Hirsi Ali mindennapjairól. A fiatal hölgy Szomália, Szaúd-­Arábia, Etiópia és Kenya muszlim közösségeiben nevelkedett, majd miután maga is áldozatául esett egy csonkításos kínzásnak, Hollandiába menekült. A szikrázóan eszes és ambiciózus Ali itt alkotótársként segítette Theo van Gogh dokumentumfilmest a nőkkel szemben az iszlám nevében elkövetett bűnöket bemutató, Submission (behódolás) című munkájának elkészítésében. Művéért a rendezőt 2004-ben hidegvérrel meggyilkolta egy marokkói iszlamista bevándorló, Ali pedig továbbmenekült az Egyesült Államokba.

Fotó: Brain Bar
Fotó: Brain Bar
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!