Fókusz

2021. június 09. 10:48

2021. június 09. 10:48
null

Micimackó, püspökjelmez, orbánozás – így tüntettek a Fudan Egyetem Budapestre érkezése ellen szombaton a fővárosban. A demonstráción, amelyet Jámbor András képviselőjelölt-jelölt, a Mérce volt főszerkesztője szervezett, több ezren vonultak az Andrássy úttól a Kossuth térig; a megmozduláson valamennyi baloldali párt részt vett. Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester arról beszélt, szerinte a Fudan csak azért jön a magyar fővárosba, mert a keleti partnereknek „nem számít az átláthatóság és a tisztaság”. Karácsony Gergely miniszterelnök­jelölt-jelölt pedig hangsúlyozta: „Amit akarunk, az a diákváros. Amit nem akarunk, az a kínai elitegyetem.” Gulyás Gergely kancelláriaminiszter lapunknak jelezte, a kormány támogatja, hogy a budapestiek népszavazáson döntsenek az egyetemről.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!