Vakcinasznobok

2021. március 24. 14:04

Nincs bosszantóbb az oltások közt válogatóknál.

2021. március 24. 14:04
null
Ókovács Szilveszter

Már azzal se értek egyet, hogy bárki egyáltalán „válogathat”. Fel se ajánlottam volna. Az oltóanyag ingyenes (illetve közpénzből van), ez helyes; de válogatni annak érdemes, aki ért hozzá. Piacon paradicsomot meg krumplit is az szortíroz saját kezűleg – empíriarohamával idegronccsá téve a zöldségest –,aki fejében össze képes rendezni, mihez keres milyen alapanyagot, mennyi pénz van a zsebében, illetve mit tud / szeretne / tart méltányosnak ezekre költeni. Itt egyik eset sem áll meg. Ingyen kapjuk, nem értünk hozzá, és valójában ki sem tudjuk választani.

Miközben fél tucat gigantikus gyógyszergyár (trösztökbe, mert bérbe gyártanak egymásnak, de még az is lehet, hogy kartellekbe tömörülve) harapja el ellenfele torkát, a magyar átlag oltakozó véleményez? Ráadásul a dollármilliárdokért bármire képes multik harcáról vagy annak kapcsán tudósító megvásárolt/felületes/forwardmenedzser/okoskodó (tetszés szerint aláhúzható) média hírei alapján tenné ezt? Hisz máshogy nem is teheti: mégsem ízlelheti nyelvcsettintve a vakcinát, vagy lötybölheti fény felé tartva az ampullákat, képleteket se silabizálhat, „hatástanulmányokat” (korunk varázsszava!) se betűzhet – sőt még államháztartási vagy költségkalkuláló Excel-táblák fölé hajolva se lehet korszakalkotó javaslata. Meglátása.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!