A dzsihád dialektikája

2021. január 06. 14:35

2021. január 06. 14:35
Joób Kristóf

Rendkívül szemléletesen mutatja be könyvében a jelenlegi iszlám világ bonyolult konfliktusait Gilles Kepel. Művéből az is világossá válik, hogy a nyugati világ, ezen belül Európa még mindig mennyire kevéssé érti a kapui előtt, illetve jó ideje már azokon belül zajló életveszélyes folyamatokat.

Gilles Kepel francia társadalomtudós a politikai iszlám és az iszlám radikalizmus egyik legjobb ismerőjének számít napjainkban. Számos művet szentelt a témának az elmúlt negyven évben, és sok időt töltött terepen, különböző muszlim országokban végezve kutatómunkát. Jól jellemzi a téma iránti érzékenységét, hogy már 1987-ben a muszlim lakosságú franciaországi külvárosok problémáját elemezte Les Banlieues d l’islam (az iszlám külvárosai) című könyvében, nyolc évvel Mathieu Kassovitz A gyűlölet című kultfilmje és tizennyolccal a 2005-ös zavargások előtt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!