Genderőrület: egy testellenes ideológiáról

2020. november 12. 01:36

Ha egy délután alatt meg akarja tudni, mi is az a genderőrület, és hogyan akarják átnyomni nemzetközi szinten, akkor Marguerite A. Peeters kötete önnek szól.

2020. november 12. 01:36
Szilvay Gergely

Ugyan a kötet a kissé túlgondolt Gen­derőrület címet viseli, hasznos olvasmány annak, aki „könnyen és gyorsan” szeretne képbe kerülni azzal kapcsolatban, hogy mi a genderelmélet, hogyan használja a kortárs feminizmus és az lmbtq-mozgalom, illetve hogy miként hódította meg a genderelmélet a nemzetközi intézményeket és politikát.

Robert Sarah bíboros előszavában össze is foglalja a lényeget: „A »nemek közti egyenlőség« ideológiája szerint semmilyen ontológiai különbség nincs férfi és nő között. A férfi- és női identitás nem a természetben és nem a személy valóságában gyökerezik, hanem pusztán kulturális meghatározottságú társadalmi képződmény.” A genderelmélet és az azt képviselő mozgalom valójában olyan forradalmat igyekszik véghez vinni, amely felforgatja a teremtés – vagy a természet – rendjét.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!