Járvány és remény

2020. október 08. 03:55

2020 reformátusszemmel az örömhír éve is. Az elcsendesedés hónapjaiban sokan ismerték fel saját határaikat, ami világszerte az Istenhez való odaforduláshoz vezetett. A koronavírus-válság jó alap a megújulásra – üzeni új könyvével Balog Zoltán lelkész, egykori miniszter.

2020. október 08. 03:55
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Balog Zoltán maga sem akarta elhinni, de a koronavírus-járvány tavaszi hullámának elején a Facebookon megosztott imádságát néhány nap alatt 330 ezer ember olvasta el.

Fotó: Brain Bar
Fotó: Brain Bar

Váratlan és lelkesítő benyomása a karanténidőszak későbbi szakaszaiban is megmaradt. A Hold utcai, német ajkú református egyházközség istentiszteleteit az analóg életben megszokott létszám többszörösének megfelelő sokaság követte online. Mintha a világra telepedett csend Isten és ember kapcsolatában is újat hozott volna. A hazai tapasztalatok mellett világszerte erről tanúskodnak a keresztény közösségek beszámolói.

A lelkész s immár püspökjelölt, korábbi miniszter e minden tekintetben rendkívüli hónapok gondolatait, benyomásait, tanulságait rendezte most kötetbe (a huszonkét szöveget tartalmazó gyűjtemény előszavát Balog gyülekezeti társa, Vásáry Tamás világhírű zongoraművész, karmester jegyzi).

Nem véletlen, hogy a könyv tematikáját a legfontosabb keresztény ünnepek adják pünkösdtől húsvét utánig: szerzőnk meggyőződése szerint e jeles és elpusztíthatatlan napok a legnehezebb időkön is kézen fogva kísérik át az istenfélő embert. Persze csak akkor, ha utóbbi maga is hajlandó érte tenni és küzdeni.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!