Tizenhárom hónap az Iszlám Állam poklában

2020. augusztus 06. 01:45

2020. augusztus 06. 01:45
null
Kéri Gáspár

John, Paul, George és Ringo. Kifogástalan brit dialektusban beszélnek, nyelvük választékos, arcukat fekete símaszk takarja. Jellemzően sokkal kegyetlenebbek foglyaikkal, mint a Közel-Keleten felnőtt társaik. Becenevüket a váltságdíjért túszul ejtett francia, amerikai, brit, orosz, spanyol, lengyel újságírók és segélyszervezetek munkatársai aggatták rájuk a The Beatles tagjai után, hogy karaktert adjanak arctalan kínzóiknak. 

Az illusztris – először Aleppóba, majd Rakkába össze­te­relt – klubba érkezik a huszonhárom éves, dán Daniel Rye (Esben Smed), aki balesete miatt derékba tört tornászkarrierjét nemrég cserélte fel a fotóriporteri hivatásra. Daniel rendes jyllandi srác, a szülei szemei már akkor tágra nyíltak, amikor bejelentette a vasárnapi ebédnél, hogy Koppenhágába költözik a barátnőjével. Ehhez képest egyetlen lólépéssel már a megalakulóban lévő Iszlám Állam foglya egy félig szétlőtt iskolaépületben, amelyben válogatott kínzásoknak vetik alá. Eleinte a francia fogolytársak tartják benne a lelket, de nemsokára megérkezik közéjük az amerikai James Foley (Toby Kebbell), aki karizmatikus személyiségével mindenkire jó hatással van. Közben, hogy elüssék a nyugalmasabb órákat, Daniel tornaleckéket ad, James pedig limlomokból összerakott társasjátékokkal traktálja a többieket.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!