Nem unatkozó budai lányok vagyunk

2020. augusztus 13. 00:57

Orosz Flóra és Gyöngyösi Noémi egyszerre idézi fel a régi időket és az új trendeket csomagolásmentes boltjában.

2020. augusztus 13. 00:57
null

Gacsályi Sára interjúja a Mandiner hetilapban.

A zárás előtti percekben beles az ajtón egy idős hölgy a férjével, mindenképp kávét szeretne. A poharak el sem érik a tálcát, mikor befut egy srác: ő csak abból a sajtból venne, amelyikből a múltkor vitt. A tulajdonosok, Orosz Flóra és Gyöngyösi Noémi felváltva pörögnek, szolgálják ki a vendégeket. Volt idejük összecsiszolódni, ha nem is frissen nyitott csomagolásmentes boltjuk, a budai Schwartzer Ferenc utcai Næked másfél hónapos működése alatt, inkább tizenéves barátságuk során. Őket hallgatva bizonyítást nyer, mennyire megfér egymás mellett az életben – ahogyan a bolt nevében, az északi tipográfiával vésett néked szóban is – az új hullámos skandináv sikk és az archaikus magyar hagyomány.

„Hasonló dolgokban láttunk értéket, és másfél évvel ezelőtt az élethelyzetünk úgy alakult, hogy bele mertünk vágni valami újba. Mindkettőnk számára fontos a környezetvédelem, így ebbe az irányba indultunk – osztja meg Noémi, aki időlegesen a pedagóguspályát hagyta hátra, hogy a Nækedben dolgozzon. – A hat év alatti korosztállyal már a szakma majd minden részében kipróbáltam magam. Aztán tavaly azt vettem észre, hogy bár nagyon szeretem a szakmám, már nem szeretem magam benne. A váltás mellett döntöttem; nem örökre, de egy időre ott kellett hagynom a pedagógiát.”

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!