Életben kell tartani magunkat fizikálisan és mentálisan is

2020. március 25. 22:51

Ezt az országot a járvány után újra kell építeni, ehhez motivált és egészséges emberekre lesz szükség – mondja lapunknak Schobert Norbert. Mit tegyünk az elhízás ellen a karantén idején? Mit gondol a csipszadóról és a menzareformról? Adna-e tanácsokat Orbán Viktornak? Interjúnk az életmódszakemberrel.

2020. március 25. 22:51
null

Szalai Laura interjúja a Mandiner hetilapban.

Fotó: Földházi Árpád
Fotó: Földházi Árpád

A januári, nagy visszhangot kiváltó kijelentése után – miszerint a házasságok jelentős része azért megy tönkre, mert a nők a szülés után évekkel még mindig nem tudják leadni a felszedett túlsúlyt – egy interjúban azt mondta: elment a kedve mindattól, ami harminc éve hajtja. Csak nem adja fel az életmódguruságot?
Semmit nem adok fel, csupán attól ment el a kedvem, hogy celeb legyek. Ezt mindenki észrevehette az elmúlt hetekben, hiszen már nincs semmilyen magánjellegű posztom, kizárólag szakmai kérdésekben nyilvánulok meg. Semelyik közösségi oldalon nincs többé Schobert Norbert, hanem csak Update-poszt. A celebek és a kommentelők tömeghangolást folytattak ellenem, holott a videóban pontosan azt mondtam el, amit húsz éve folyamatosan.

Arra nem gondolt, hogy ilyen ki­jelentéssel óriási haragot válthat ki?
Hogy ekkorát durran, arra nem számítottam. Persze gondoltam, hogy nem lesz tapsvihar. Legyünk őszinték: ha valaki évekig megtartja azt a felszedett 30-40 kilót, amiről beszéltem, veszélyes az egészségére és akár a párkapcsolatára is. Hiába mondják, hogy ilyen válási adatok nincsenek, olyan rubrika igenis van, hogy elhidegülés. Nem azt mondtam, hogy túlsúly esetén a férj és a feleség ne szeretné többé egymást, csupán azt, hogy a vonzalom már nincs meg olyan mértékben köztük, mint korábban. Az idő amúgy is gyengíti a vonzerőt, ez természetes folyamat.

Az emberek ennek ellenére is jogosan háborodhatnak fel, és gondolhatják azt, hogy ilyet nem lehet mondani. Sokakat megbánthatott a kijelentésével.
A stílusért bocsánatot is kértem. Egyetlen mondatom volt, amely miatt meghurcoltak, pedig azt is csak humorosnak szántam. Arról beszéltem, hogy ha a korábban 58 kilós nő mostanra döngő léptekkel érkezik a hálószobába, az a férfiaknak kínszenvedés. Ha személyeskedtem volna, akkor az sértő lett volna, de erről szó sem volt. A szavaimat a média forgatta ki, ebből lettek aztán olyan címadások, hogy „Norbi lenézi a kövér embereket”, „Norbi beleállt a terhességbe”. Lássuk be, ha azt mondom: amennyiben elhízott vagy, középhosszú távon cukorbeteg leszel, magas vérnyomással fogsz küzdeni, esetleg rákos leszel, az nem érdekli az embereket. Ha viszont azt, hogy a párod elhagy emiatt, egyből szíven üt. Ez a hiúsági faktor. Amúgy az elhízás következményeivel kapcsolatban ennél sokkal keményebben is fogalmaztam már korábban. Mint életmódszakember nem az elhízottakkal, hanem az elhízással szemben harcolok. Ez ugyanolyan, mint az, hogy az orvos nem a fertőzöttek, hanem a fertőzés ellen küzd.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!