Aki hidakat épít az autistáknak a világ felé

2020. február 20. 04:30

Szakmai érdeklődéssel kezdődött, családi érintettséggel folytatódott: Dénesné Spitzer Éva a férjével együtt különleges vállalkozásban dolgozik, amelyben autisták munkába állását segítik.

2020. február 20. 04:30
null
Gacsályi Sára

Dénesné Spitzer Éva férjével nap mint nap együtt dolgozó feleség, teljes társadalmi vállalkozást menedzselő üzlet-
asszony, kétgyerekes anyuka – egy autista kisfiúval. Éván látszik: nem muszájból végzi a feladatait, hanem szeretetből. „Munkavállalási tanácsadónak készültem, és már a tanulmányaim végén azzal foglalkoztam, hogy a megváltozott képességű emberek miképpen helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. A képzés utolsó előtti évében jártam, amikor a kisfiunknál, Beninél autizmust diagnosztizáltak. Ekkor ástam bele magam az autizmus témájába, már a szakdolgozatomat is arról készítettem” – emlékezik vissza Éva. Bár már régen befejezte a képzést, most is szívügyének szenteli minden idejét.

2011 óta alapító elnökségi tagja a Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért nevű szerveződésnek, amelyben az autizmussal érintett családoknak, szülőknek segítenek, képzéseket tartva az élet majd minden területén. „Egyeseknek jogi dolgokban kell segítség, másoknak információra van szükségük a hétköznapi élettel kapcsolatban, megint mások az átlagos fejlődésű testvér nevelésében szorulnak támogatásra” – mondja Éva. Szervezőként, a foglalkozások kidolgozójaként folyamatosan részt vett az oktatással kapcsolatos munkában.

Közösségi teret szerettünk volna létrehozni, ahol az emberek találkozhatnak az autizmussal is
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!