Hozzájárulnék a vizuális kultúra fellendüléséhez

2019. december 12. 01:44

„A filmnek, a videóklipnek, az installációnak, a kiállításnak mind megvan a maga nyelve, ezeken keresztül be tudod mutatni azt, amit a világból látsz” – mondja Susan Kosti „Zsuzso”, a hazai vj szakemberek egyike.

2019. december 12. 01:44
null
Gacsályi Sára

Stage design, projection mapping, VJing – íme néhány fontos fogalom Susan Kosti életéből. Az olvasó ne tántorodjon el, ha nem ismeri ezeket a szavakat, a vizuális szakember szerint a legtöbben így vannak vele. „Mindig nehézkesen megy a bemutatkozás, kevesen értik pontosan, miről szól ez a szakma. Mostanság azt szoktam mondani, hogy színpad- és installációter-vezéssel, háromdimenziós animációval szinkronizált vetítéssel foglalkozom” – mondja Zsuzso, hozzátéve: nagymamájának is évekbe telt, amíg megértette, hogy mit dolgozik az unokája. Ma már persze más a helyzet: a tévében látottakkal tudja illuszt-rálni hivatása lényegét. Zsuzso nevetve árulja el: ha a nagymamáék az övéhez hasonló vizuális munkákat látnak show-műsorokban, mindig azt mondják, hogy „ezt a Zsuzsi csinálta”.

Zsuzso a Punnany Massiffal közös, 2016-os projektjére a legbüszkébb, ami-kor a zenekar koncertsorozatához szol-gáltatott nem is akármilyen látványvilá-got. „Izgalmas installáció volt, senki sem tudta, hogy mi sül ki belőle, de mindenki százszázalékosan megbízott bennem – emlékszik vissza. – Végül nagyon sikeres lett a show, minden koncert telt házas volt, a fiúk szimbiózisban éltek a színpaddal.” A produkció sikerének köszönhetően egyre többen kezdték meg-ismerni Zsuzso munkáit a stage design terén, ő pedig még nagyobb kedvet kapott a színpadtervezéshez.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!