Kétszáztízezer kilométer van a lábamban

2019. november 20. 00:26

Egy maraton olyan rövid tud lenni, mint egy kilométer. Olyankor van egy célod, ami felé haladsz, és csak gyűlnek mögötted a méterek – állítja Staicu Simona román születésű magyar bajnok, olimpikon futónő.

2019. november 20. 00:26
null
Gacsályi Sára

Alázat, akarat, tehetség, szorgalom, rafináltság, okosság…  devotion. Hogy is mondják ezt magyarul?” – kezdi Staicu Simona, a román származású és a kilencvenes évek óta Magyarországon élő futónő arra válaszolva, mi mindenre van szükség ahhoz, hogy valaki igazán jó futóvá váljon. Ha valakiről, Simonáról elmondhatjuk, hogy jó futóvá vált: egyebek mellett huszonhárom román, harminckét magyar bajnoki címet tudhat magáénak, egy több mint harmincéves junior-Európa-csúcsot 1500 méteren, három Jungfrau-Marathon-győzelmet, egy Two Oceans Marathon-győzelmet – erre a legbüszkébb –, továbbá három Pistoia–Abetone- ultramaratoni első helyet és pályacsúcsot is elért. Gyerekkora óta edz, fut, versenyzik, mikor melyik országban. Kipróbálta magát a rövid pályától az ultramaratonig mindenben, kedvence a tízezer méter és a félmaraton – hosszú útja vezetett azonban odáig, hogy maga döntse el, mit és mikor szeretne futni.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!