Írjuk meg a saját történetünket

2019. október 29. 16:12

2019. október 29. 16:12
Szilvay Gergely

Prága – talán még emlékszünk Arthur Phillips minden aluljárói könyvesboltban kapható, 1990-ben játszódó regényére, a borító piros betűire, és arra, hogy a betűk alatt budapesti látkép köszönt vissza ránk. Ahogy a regény is Budapesten játszódik. Hogy lehet az, hogy a cseh főváros elorozta a címet? A mendemondák szerint puszta vadkapitalista marketingfogások álltak a húzás mögött, akkoriban ugyanis jobban el lehetett adni egy regényt Prágával, mint Budapesttel.

Apropó, Prága: réges-régen onnan hazatérve döbbentem rá először, hogy Budapest nemcsak kosz, zaj, tömeg és dugó, hanem egy lenyűgözően szép város. Persze Prága is lenyűgöző, amolyan üvegharang alá való városka, ha felrázzuk, játékosan keringenek körülötte a műhópelyhek.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!