Elektronikus és családbarát szavazást!

2019. október 31. 00:50

Választás után mindenki a győztesekről és a vesztesekről beszél. Szeretném azonban felhívni a figyelmet azokra, akik a „választást”, a választási eljárást, a demokrácia ünnepét működtetik.

2019. október 31. 00:50
Smuk Péter

A beszámolók általában hűvösen kitérnek a több tízezer ember rendkívüli, áldozatos munkájának az elismerésére. Arról azonban kevés szó esik, hogy főleg a nagyobb városi választási bizottságok és választási irodák tagjai milyen napokat élnek át a kampány kezdetét megelőző hetektől az eredmény megállapításáig.

Nos, nagyon kemény napokat. Érdemes persze különválasztani a főként jogorvoslatokra és jogalkalmazói döntések meghozatalára választott választási bizottságok, illetve az eljárási teendők „lebonyolításával” (sic!) megbízott választási irodák tagjait. Az előbbieket választják, és a jelölő szervezetek megbízzák, az utóbbiak közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyban levő hivatali munkatársak. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!