Szombathelynek békére és konszenzusra van szüksége

2019. szeptember 26. 05:30

Bárkivel együtt tud működni, nem vonja meg a díszpolgári címet Jordán Tamástól, és nagyobb figyelmet kíván szentelni a köztisztaságnak, valamint a fiatalok helyben tartásának Szombathely fideszes polgármesterjelöltje. Balázsy Péterrel beszélgettünk.

2019. szeptember 26. 05:30
null
Kereki Gergő
Fotó: Ficsor Márton
Fotó: Ficsor Márton

BALÁZSY PÉTER

1986-ban született Szombathelyen. A helyi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. Egyetemi tanulmányai mellett a Mathias Corvinus Collegium Jog szakirányának tagja. 2016 júliusa óta a szombathelyi egyetem címzetes egyetemi docense. 2012 és 2014 között a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőinek közvetlen munkatársa, e feladatkörében ellátta a szombathelyi gépészmérnök-képzést megteremtő egyeztető fórum titkári feladatait. 2014-ben nevezték ki a Vas Megyei Közgyűlés főjegyzőjévé. 2018 februárjában az év fiatal vezetőjének választották állami kategóriában.

Fél Nemény Andrástól?

Nem félek.

Miért nem vitázik vele?

Bármikor készen állok vitázni vele.

Akkor lesz vita?

Ez Nemény Andráson múlik. Várom, hogy az ellenzéki térfélen eldöntsék, ki a valódi ellenzéki jelölt. Hasonló hangulatkeltés folyik a témában, mint Budapesten. Ha Nemény András valóban szeretne vitázni, akkor ne a sajtóban üzengessen, Szombathelyen bármikor megtalál.

Ungár Péter szerint ön alkalmatlan arra, hogy Szombathely polgármestere legyen.

Ungár Péter nem Szombathelyen él. Értelmetlen, hogy hetente itt tölt egy órát, felmond egy kitalált szöveget, majd hazamegy. Legalább maradjon pár napot, hogy megismerje a várost.

Mások is érvelnek azzal, hogy túl fiatal és tapasztalatlan. Miben jobb ön, mint Nemény András?

Harminchárom éves vagyok, eddigi karrierem során is mindenhol én voltam a legfiatalabb, így volt ez öt éve is, amikor a megyei hivatal vezetőjének neveztek ki. Az ellenfelem bár idősebb, lényegében a politikán kívül nem dolgozott. A kor a kérdés, vagy a tényleges munkatapasztalat? Fiatalon az ember dupla energiával, megkettőzött bizonyítási vággyal és alázattal vág bele a munkába. Az elmúlt tíz évben dolgoztam Budapesten, Brüsszelben, valamint Szombathelyen is. Több munkakörben megálltam a helyem, mindenhol sikerült eredményeket elérnem. Pontosan látom Szombathely helyét Magyarországon és Európában, tudom, hogy mire van szüksége a városnak, tisztában vagyok azzal, mi a sikerhez vezető út.

Mindjárt áttérünk Szombathelyre, de előbb azt mondja meg, kivel él együtt.

A barátnőmmel élek együtt saját háztartásban.

Nem véletlenül kérdeztem rá.

Igen, értettem a célzást. Politikai ellenfeleim azzal próbálnak lejáratni, hogy harminchárom évesen édesanyámmal lakom. Nemény András kampánystábja valamiért erről az oldalról támad, létrehoztak egy Facebook-oldalt, amely engem mamahoteles politikusnak nevez. Szombathely nem olyan nagy város, itt mindenki pontosan ismer, tudják, kivel és hol élek. A szombathelyi polgárok nem politikusok által létrehozott kamuoldalakról tájékozódnak.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!