Már három embert letartóztattak, de még mindig nem találják a kétéves Dankát
A gyanúsítottak a TikTokon buktatták le magukat.
Hol tart most Tokaj, kapom meg gyakran a kérdést. A rendszerváltoztatás óta számtalan pozitív dolog történt a borvidéken. Komoly befektetők érkeztek, tőkét hoztak, külföldi piacokat nyitottak, és új lehetőségeket teremtettek Hegyaljának. Nemzetközi mércével mérve is neves családi pincészetek jöttek létre. Minden nehézség ellenére nagyon erős hazai szakembergárda várja tökéletes technológiával és megfelelő tapasztalattal az idei, ígéretesnek tűnő szüretet. Már nem kérdés az, hogy szükség van-e száraz borokra, ugyanakkor a világszínvonalú édes borok is kifogástalan minőségben készülnek, akár „ipari” mennyiségben is. Itthon mindenki tisztában van azzal, hogy az aszú a világ legjobb édes bora, csak jó lenne, ha ezt Magyarországon kívül is egyre többen megtapasztalhatnák. A borvidék életében kiemelkedően fontosak azok a dinasztiák, amelyek több generáció óta itt élnek és alkotnak, de több külföldi borász is dicsőséget szerez Magyarországnak. Szerencsére erős egyéniségekből nincs hiány, az elmúlt harminc év azt bizonyítja, hogy a tokaji borászok áldozatos munkája meghozza gyümölcsét.
Akkor mégis mi a probléma? Más vezető borvidékek példája alapján a magas színvonalú gasztronómia, a kiváló szállások és programok elengedhetetlen feltételei a szolgáltatásoknak, és ezek egyben a fogyasztói oldal elvárásai is. Ez a nagy anyagi és szellemi befektetést igénylő környezet minden fejlődés ellenére Hegyalján még csak elvétve található meg. Gasztronómiai szempontból probléma a helyi alapanyagok hiánya, alig akad emblematikus étterem a borvidéken, nincsenek neves borbárok. Mindennapi tapasztalat, hogy közepes minőségű kenyér beszerzése nehézségekbe ütközik, arról pedig csak álmodnak a borászok, hogy egy minőségi pékség végre otthonra találjon a borvidéken… Persze miért is legyen kiváló borbár vagy pékség, ha kevés errefelé a jómódú és igényes borturista, ráadásul bizonyos időszakokban teljesen álomba merül az egész környék. Az utóbbi években a mádiak példát mutattak arra, hogy komoly anyagi áldozat árán is folyamatosan nyitva lehet és kell tartani színvonalas szolgáltatást kínáló helyeket. Ezen a ponton nem lehet szó nélkül hagyni Tokaj városát sem, amelyet sokszor, sok helyen kritizálnak – részben jogosan.