Megszállták a nyomozók a nemzetvédelmi egyetemet

2010. február 16. 14:39
Házkutatást tart a Nemzeti Nyomozó Iroda a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és a Honvédelmi Minisztériumban. Több embert őrizetbe vettek, az FN szerint köztük van az iskola rektora is.
A nyomozás tényét a NNI szóvivője, Bartha László megerősítette, de részletes tájékoztatást csak későbbre ígért, az ügyben hírzárlatot rendeltek el. Az egyetem szóvivője azt mondta, csak a Honvédelmi Minisztérium nyilatkozhat. A Hír TV tudósítójának beszámolója szerint az épület mindkét bejáratát lezárták és őrzik, az iskola területére nem lehet behajtani kocsival, de a hallgatókat beengedik. 

A Lánchíd Rádió úgy értesült, hogy a Honvédelmi Minisztérium is érintett az egyelőre meg nem nevezett ügyben, és a tárcánál több embert is letartóztattak. Ezt azonban nem erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda, az viszont biztos, hogy a honvédelmi tárca sajtóosztálya egyelőre elérhetetlen. A Rádió riporterének helyszíni jelentése szerint a nyomozók a rektori részlegen keresnek iratokat.

Frissítés: Időközben a Lánchíd Rádió megtudta, hogy évekkel ezelőtt ugyanaz a cég újította fel a nemzetvédelmi egyetem közmű-, csatorna- és távfűtő vezeték hálózatát, amelyik a BKV-ügyekben is érintett lehet. A cég hosszú évek óta köt többmilliárdos szerződéseket a közlekedési vállalattal is. A kft.-t az MSZP gazdasági holdudvaraként tartják számon.

Az FN.hu információi szerint az őrizetbe vett személyek között van az egyetem rektora is.

Kínai Kálmán és Trágár
2010. February 16. 15:04
A részleteket nem ismerjük, de nyolc évnyi szoclib kormányzás után úgy tűnik, a magyar államon belül is betemethetetlen árok keletkezett. Az egyik oldalon vannak azok az állami intézmények, amelyek lopnak, a másikon meg azok, amelyek nyomoznak az első oldal ügyeiben.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a bkv ügy vajon a 'szarember'-hez is elér majd?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés