MDF: Lezárul egy korszak

2010. február 19. 8:01
Országos választmányi ülést tart az MDF. Dávid Ibolya szerint pártja „saját belső demokráciája” okozta nehézségeinek kezelése érdekében ül össze.
Dávid Ibolya elmondása szerint a párt mai ülésével lezárja azt a korszakot, melyben a belső feszültségek elterelik a választók figyelmét az MDF minden korrekt törekvéséről és szándékáról. Kedd este Bokros Lajos levélben közölte a párt vezetőivel, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől és listavezetői posztjáról egyaránt, amennyiben a vezetőség nem tud úrrá lenni a Demokrata Fórumban kialakult káoszon.

Dávid egyetértett Bokrossal, és nem győzte hangsúlyozni: fegyelemre és egységes kommunikációra van szükség az MDF-ben. A pártelnök elmondta: a választmányi ülésen újra elmagyarázzák, hogy miért kötött az MDF egyfajta együttműködést az SZDSZ-szel. A megállapodás szerint az SZDSZ nem indul a választáson, nem állítanak listát, és elfogadják Bokros Lajost miniszterelnök-jelöltnek - ismételte meg Dávid. Az MDF öt budapesti kerületi szervezete működésének felfüggesztése a választmányi ülésig tart.
Kínai Kálmán és Trágár
2010. February 19. 08:19
A "lezárul egy korszak" MDF-es kontextusban valahogy mindig azt jelenti, hogy valakit azonnali hatállyal kizárnak, eltörölnek, megsemmisítenek. Mielőtt azonban sajnálkozni kezdenénk, gondoljunk bele, hogy milyen erős gyomorral kell rendelkezzék az a káder, aki 2010 februárjáig kibírta az MDF-ben. Meg hogy milyen is lehet az a keresztény alapokon nyugvó, európai értelemben vett normális, minőségi konzervativizmus, amelyet Dávid Ibolya képvisel.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi szükség nincs rájuk.

(Alapvetően a kispártokra sem akik kilóra megvehetőek de ez egy másik történet.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés