Bokros Lajos egy hullámhosszon Kaczynskiékkal

2009. június 22. 14:56
A jobboldali MDF szocialista múltú, technokrata EP-képviselője a EU-szkeptikus torykkal és a lengyel nacionalistákkal fog össze.

Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti (EP) képviselője az új konzervatív frakcióba ül be az Európai Parlamentben - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője hétfőn az MTI-nek. Az MDF-es politikus közölte: az új csoport és az MDF között értékazonosság áll fent. Az MDF közleményt is küldött, melyben úgy fogalmaz: az Európai Unió nyolc különböző államának jobbközép EP képviselői hétfőn bejelentették, hogy megalakítják az Európai Parlament új, Európai Konzervatívok és Reformerek nevű csoportját. Ezen pártok jelenleg 55 EP-képviselővel alkotják a csoport magját, mely várhatóan az EP negyedik legnagyobb frakciója lesz - írják. Hozzáteszik: az MDF az európai politika szempontjából fontos lépésnek tartja az új csoport megalakulását.

Kerék-Bárczy Szabolcs kiemelte: az új konzervatív csoport kiemelten fontosnak tarja az EU tagállamai közötti egyenlő bánásmódot, az egyének és vállalkozások szabadságát, a családok helyzetének megerősítését és a környezettudatos politikát. Az MDF továbbra is testvérpártjainak tekinti az Európai Néppárt tagjait, ugyanakkor az Európai Parlamentben immáron két frakciója van a jobbközép politikának - jelentette ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy az új csoportban való tagsággal Magyarország eggyel több, vagyis három európai parlamenti frakcióban képviselteti magát, ami szerinte növeli az ország érdekérvényesítési eredményességét. (MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Epedve várom Bokros első komcsizós felszólalását - a fennálló értékazonosság alapjain, természetesen.

Az élet néha elképesztő dolgokat képes produkálni: “A jobboldali MDF szocialista múltú, technokrata EP-képviselője a EU-szkeptikus torykkal és a lengyel nacionalistákkal fog össze.”
Vajjon akik az MDF-re és Bokrosra szavaztak el tudták volna képzelni ezt a fejleményt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés