Karácsony Gergely hadba lépett

2023. május 26. 18:04

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet
Karácsony szájával a háborút kirobbantó ördögi hálózat üzent.

„Szó sem volt nyelvbotlásról, hiszen amikor az ATV műsorvezetője jelezte Karácsonynak, hogy nem állunk háborúban Oroszországgal, a főpolgármester rávágta: »De!«

Az elmúlt négy év tapasztalata, hogy Karácsony tökéletesen alkalmatlan bárminek a vezetésére, leszámítva internetes naplócskáját. Ám mostani szavait véresen komolyan kell venni! Szomszédunkban arat a halál, a Nyugat épp háborús pszichózisba, gazdasági szakadékba löki Európát – ilyenkor minden szónak különös súlya van, főleg, ha egy főpolgármester szájából esik ki. 

Amit Karácsony mond, életveszélyes. 

Karácsony szájával a háborút kirobbantó ördögi hálózat üzent: akár tetszik, akár nem, háborúznunk kell, különben a Magyarország elleni terrort fokozni fogják. Lám, a nekünk járó pénzeket már elsikkasztották (azt hiszem, sosem fogjuk megkapni), diákjainkat kirekesztenék az Erasmus-programból, az unió soros elnöki tisztétől is megfosztanának minket. Aztán majd jön a többi. Előbb-utóbb a szavazati jogunk kerül terítékre. 

Ám tegyenek bármit kedves »szövetségeseink«, zsaroljanak, fenyegessenek bárhogyan: a háborúból ki kell maradnunk!”

***

Karácsony Gergely: Háborúban állunk Oroszországgal (VIDEÓ)

Nem az első

Érdemes megemlíteni, hogy a baloldalon nem ez az első háborúpárti nyilatkozat. Márki-Zay Péter például a 2022-es választás során több ilyen megszólalást is tett, fogalmazott úgy, hogy „a fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj”, de a baloldal több más politikusa, kiemelkedő személye is tett érdekes nyilatkozatokat. Erről készült összeállításunkat ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Túl van fújva ez az egész ügy. Karácsony egy súlytalan senki, főleg geopolitikai kérdésekben. De oké, nyilván, kezdődik a kampány, ott kell ütni, ahol lehet. De akkor is nekem visszatetsző ez, hogy hirtelen ráugrottak vagy 5-6-an a megafontól. Csak a facebookon legalább három ilyen hirdetésbe szaladtam bele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés