Nem fog menni

2023. május 26. 19:27

Horváth K. József
Magyar Hírlap
Daniel Freundot nyugodtan nevezhetjük selejtes marxista politikusnak.

„Daniel Freundot nyugodtan nevezhetjük selejtes marxista politikusnak. Zöldként pártja utolsó előtti bejutó helyén, a huszadikon lett képviselő az Európai Parlamentben, s most eljön tanár bácsit játszani Magyarországra. Bár senki se kérte. Ráadásul, még illetékessége sincs. Ugyanis nemzetállamként nem vagyunk alárendeltjei az Európai Parlamentnek. Sem beosztottjai, sem gyarmata. Hiába mondja, hogy azért jött az ellenőrzési bizottság egyik tagjaként Magyarországra, hogy megvizsgálja, elvégeztük-e a házi feladatunkat. Ráadásul olyan felkészületlenül, hogy amikor Navracsics Tiborral tárgyaltak, hosszan kellett nekik magyarázni azokat a témákat, amelyekről a nekik küldött anyagokban már részletesen tájékoztatta őket a kormány.

Egyébként Freund külsőségekben igyekezett felnőni a feladathoz. A közismerten magyarellenes képviselő budapesti tartózkodása alatt megosztott magáról egy képet, amelyen szigorúan néz. Lehet, hogy körmöst adó nádpálca is volt a kezében, de az a fotón nem látszott. A fotó fölé ezt írta: »Én [– a képen ő van szigorú ábrázattal –], amikor azt hallom az Orbán-kormánytól, hogy jól haladnak a jogállamiság és a korrupcióellenes küzdelem terén«. Erre válaszolt Orbán Balázs, aki egy nevetős képet osztott meg magáról az alábbi szöveggel: »Én, amikor egy baloldali európai parlamenti képviselő a korrupcióról próbál minket kioktatni«.

Leszögezhetjük, Daniel Freundnak egyáltalán nem volt sikeres ez a háromnapos látogatás. Például azért sem, mert Bohár Dani úgy megszívatta, hogy a fal adta a másikat. A riporter a hazánkat rendszeresen gyalázó politikust érkezése után akarta megszólaltatni. Akkor egy kukkot sem mondott neki. Merev arccal menekült be a kérdező elől védelmet nyújtó épület falai közé. Aztán egy másik alkalommal hirtelen – lányos zavarában – előjött a farbával. Újabb kérdés: valóban nem jár semmilyen EU-s támogatás Magyarországnak, ha nem enged be migránsokat? Freund azt válaszolta, »az a hozzáállás, hogy nincs migráció, senki sem jöhet be az országba, elég egyértelműen az EU-s források megvonásához vezet«. Magyarán beismerte, hogy szó sincs itt jogállamiságról. A magyar emberek ideológiai okok miatt nem kapják meg a nekik járó uniós forrásokat. Hab a tortán, hogy Tordai Bence olyan képet töltött fel Facebook oldalára, amelyen Szabó Tímeával fogják közre Daniel Freundot, s Tordai az egekig magasztalja az EU-s források további blokkolásáért szorgoskodó zöldet.”

***

Orbán hátán kapaszkodna vissza az Európai Parlamentbe 2024-ben Daniel Freund

***

Nyitókép: Alexis Haulot / Európai Parlament

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés