Akciózni kezd az MSZP, hogy megmenthessék a Horn Gyula sétányt

2023. május 26. 17:22
Nyílt levéllel indított a párt, most pedig aláírásgyűjtéssel fenyeget.

Molnár Zsolt a Horn Gyula sétányon, a volt miniszterelnök szobra mellett tartott, az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón azt mondta: nyílt levélben fordul Sára Botondhoz a budapesti kormányhivatal vezetőjéhez, és arra szólítja fel, hogy vonja vissza a közterület elnevezése ellen indított bírósági keresetet.

Szerinte a kereset „semmibe veszi a XIII. kerület, valamint a Fővárosi Közgyűlés döntését, ami brutális támadás a történelem, az önkormányzatiság és Horn Gyula ellen”.

Az ellenzéki politikus közölte, ha Sára Botond nem áll el tervétől, akkor az MSZP a következő hetekben „El a kezekkel Horn Gyulától! Vessünk véget a történelemhamisításnak!” címmel közterületi és online aláírásgyűjtést kezd, kiállva Horn Gyula mellett, véget vetve annak a történelemhamísításnak, amit a kormánypárt elkezdett.

Jelezte, az aláírásgyűjtést Horn Gyula születésnapjáig, július elejéig folytatják.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Idézet Horn Gyula: Cölöpök, Kossuth kiadó, 1991, című önéletrajzi könyvéből:

"A román katonák lompos öltözéke, fegyelmezetlen összevisszasága csak fokozta az ellenszenvet, amely ellenségeskedéssé fajult, mihelyt elkezdték a házakat járni, összeszedni mindazt, ami a kezük ügyébe került. Feltörték a bezárt üzleteket, az utcára dobálva a berendezést. Már az első éjszaka több százan megszállták a telepet, s házról-házra járva vadásztak az asszonyokra, lányokra. A szomszédunkban, a csinos huszonegy éves lányon egy szakaszra való román 'ment keresztül'. Anyánk úgy védekezett ellenük, hogy rongyokba öltözött, valósággal elcsúfította magát. Amikor hosszas dörömbölés után kinyitotta az ajtót, vagy tízen szitkozódva betódultak, de amint meglátták a 'csúf öregasszonyt', dühükben elkezdték a konyha kövéhez csapkodni az edényeket. Csak akkor csillapodtak, amikor a szobába tódulva meglátták a kisgyerekeket. Valamelyikük ráordított a többire, erre eltakarodtak.” (67-68.old.)

Horn aztán főszerepig csatlakozott az elvtársi „felszabadító” hatalomhoz.

Horn Gyuláért akciózik a szkinhed gyerek. Ez haláli!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés