Szirénázva száguldott át egy mentő a Margit-szigeten, egy férfi szerint a sofőr „nem ember”, ki kellene rúgni

2023. május 25. 8:25
Zavarta őt kutyasétáltatás közben.

Különös panaszlevél érkezett április elején az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ), amit végül a Közép-magyarországi régió igazgatója válaszolt meg – olvasható az OMSZ Facebook-oldalán.

Egy férfi azért írt emailt a mentőknek, mert a kutyáját sétáltatta a Margit-szigeten a délutáni órákban, amikor szerinte

„egy vadállat módján szirénázó mentőautó rallizva húzott át a szigeten…”

A lertak szerint a férfi azért jár a szigetre hetente többször is, hogy „kussba, nyugiba, póráz nélkül lehessen a kutyával”, ami ezúttal elszaladt és csak sokára tudta visszatenni azt rá.

„Akik 150-nel átgázolnak a Margitszigeten, azok nem emberek!”

A történtekért a panaszlevél írója a mentőautó vezetőjét tette felelőssé és már a sorsáról is döntött. „Akkor meg ki kell rúgni az ilyeneket, mert akik 150-nel átgázolnak a Margittszigeten azok nem emberek!” – javasolta, majd azonnali vizsgálatot kért.

Mint a bejegyzésből kiderült, a panasz kivizsgálása kedden lezárult, így a regionális igazgató szerdán tájékoztathatta a bejelentőt. Kiderült, hogy a Központi Mentésirányítás által riasztott mentőegységnek egy óbudai gázolás helyszínére kellett eljutnia a zsúfolt belvárosból, és a közlekedési helyzetet figyelembe véve helyes döntés volt a mentőegység Margit-szigeten történő áthaladása.

A fedélzeti kamera felvételei alapján elmondható, hogy az említett szakaszon valóban sok gyalogos közlekedett, a mentőautó pedig végig használta a megkülönböztető fény- és hangjelzéseit. A mentő ugyan a megengedettnél gyorsabban hajtott, sebessége nem lépte át az 50 km/h-t – ismertették.

Az is jól látható, hogy a közlekedők mindegyike időben észleli a járművet és példásan segítik a haladását. „Az igazgató ugyan maga is állatbarát, mégis megértést kér a mentést hivatásukként szolgáló bajtársak felé, akik egy 25 év körüli sérültnek nyújtottak emelt szintű ellátást” – írták a posztban.

A bejegyzést azzal zárták, hogy a sérültnek mielőbbi felépülést kívántak. Legvégül pedig kijelentették, hogy a panasz okán nem indult eljárás, a mentésben résztvevőknek pedig gratuláltak.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés