Válaszoltak a kormány képviselői a baloldal kérdéseire az új pedagógus életpályatörvény-tervezetével kapcsolatban

2023. május 24. 15:37
A találkozón a pártok javaslatait is várták, ilyet viszont csak a Mi Hazánk nyújtott be, mondta Rétvári Bence.

Az összes parlamenti párt valamennyi kérdésére és felvetésére válaszoltak a kormány képviselői – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetését követő sajtótájékoztatón. 

Közölte azt is, hogy a szerdai egyeztetés

egy hónapok óta tartó tárgyalási folyamat 19. állomása volt.

Elmondása szerint a találkozón Várták a pártok szövegszerű javaslatait is az új pedagógus életpályatörvény kapcsán, ilyen azonban csak a Mi Hazánktól érkezett – tette hozzá.

A politikus közölte, ha a baloldal támogatná, hogy megérkezzenek az uniós források hazánkba, akkor már másnaptól átlagosan 561 ezer forintos szintre emelkedhetne a pedagógusok bére. „Ennek ellenére a baloldal még mindig az uniós források Magyarországra érkezése ellen dolgozik, ezzel akadályozza a pedagógusok béremelését” – fogalmazott.

Azt mondta: „sajnos a mai napon sem hallottunk semmilyen garanciát a baloldali politikusoktól, hogy megváltoztatják az eddigi politizálásukat, és nem a pedagógusok ellen, hanem az érdekükben fognak politizálni”. Hozzátette: a baloldalt kisstílű politikai pártérdek vezérli.

Rétvári Bence kitért arra, hogy az uniós források beérkezésekor 20 százalék fölötti béremelés valósulhat meg a pedagógusok körében, amelyet januárig visszamenőleges hatállyal fizetnek ki. A jövő évben további 25 százalékos, 2025-ben pedig 29 százalékos béremelésre készülnek, ami azt jelenti, hogy 800 ezer forint közül alakulhat a pedagógusok bére 2025-től.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés