Az ukránok visszaszóltak Orbánnak, addig harcolnak, amíg nem nyernek

2023. május 23. 20:31

Bartus László
Amerikai Népszava
Orbánt és Magyarországot Ukrajna az oroszokkal együtt ellenségének tekinti.

„Ukrajna reagált Orbán katari kijelentésére, miszerint »Ukrajna nem nyerhet a háborúban«. Oleh Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője azt mondta: »az ukránok addig harcolnak, míg az összes területüket fel nem szabadítják az orosz megszállás alól«. Ebben pedig biztos lehet Orbán, ezért nincs semmiféle esély arra, hogy Ukrajnában béke legyen, amíg orosz katona van ukrán földön. Ezzel a Nyugat is tisztában van, Ukrajnát nem lehet megalkuvásra és meghátrálásra kényszeríteni. Ott soha nem lesz béke, míg az oroszokat ki nem söprik.

Az Orbán-féle »béke« olyan morális alapon áll, hogy »nem számít, hogy ki támadott meg kit«. Az ukrán külügyi szóvivő szerint Orbán a Kreml embere, mint mondta, »a Kreml örülhet: a magyar kormányfő elhárította az orosz felelősséget az Ukrajna elleni agresszióért«. Mondanunk sem kell, hogy Orbánt és Magyarországot Ukrajna az oroszokkal együtt ellenségének tekinti, mert Orbán az oroszok győzelme érdekében próbálja Nyugaton azt terjeszteni, hogy Ukrajna nem győzhet, hogy a Nyugat fejezze be az ukránok segítését, és az ukránok tegyék le a fegyvert az oroszok előtt.

Orbán azt is mondta, hogy az orosz győzelemmel felérő azonnali tűzszünet hozná el Európa biztonságát. Ez a világ legnagyobb hazugsága. Az ukrán külügy erről azt mondja: az ukrán győzelem az egyetlen mód, hogy helyreállítsuk a békét Ukrajnában, és garantáljuk egész Európa biztonságát. Abszolút pontos definíció, Orbán hazugságának nyilvánvaló cáfolata. Orbán Ukrajna ellen uszít, az oroszok mellett agitál szerte a világban, amit az ukránok nem fognak elfelejteni. A rossz magyar-ukrán visoznyért Orbán a felelős.”

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztály / Anadolu Agency / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajj, Lacika, Orbán ma megbukott, mert kedd van. Nem tudtad?

Nem, nem, azt hiszem fordítva, kedden bukik, pénteken elszigetelődik.
Szerintem a kérdésnek külön posztokat kellene szentelni.

:-)

a faszt nem lehet kenyszeriteni, elzarjak a penzcsapot es kihasad a kisgomboc

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés