Pofátlanság: elvették a jogsiját ittas vezetés miatt, majd újra ittasan vezetett – ez lett a vége

2023. április 1. 16:43
Az ittas sofőrt Asóörsön és Balatonalmádiában is igazoltatták.

A balatonfüredi járőrök március 19-ére virradó éjszaka Alsóörsön állítottak meg egy gépkocsit és ellenőrizték annak vezetőjét. Az 57 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja, melyet a szondás vizsgálat alátámasztott. A járőrök a férfit ezután további mintavételre előállították, majd vezetői engedélyét elvették. Ellene ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, majd szabadon bocsátották – írja a police.hu.

Majd azzal folytatják, hogy

nem sokkal ezután a balatonalmádi egyenruhások is megállították férfit, aki immár vezetői engedély nélkül közlekedett.

A helyszíni légalkoholmérés ismételten pozitív eredménnyel zárult, ezért újra előállították a sofőrt. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésén túl engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult – teszi hozzá a lap.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – ismerteti a rendőrség hivatalos oldalán.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebb baleset történjen

A police.hu úgy fogalmaz, „nem lehet elégszer hangsúlyozni, aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal nemcsak saját maga, de a közlekedés más résztvevőivel szemben is. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebb baleset történjen, és csökkenjen a sérüléses, vagy halálos közlekedési balesetek száma az utakon. Alkoholfogyasztása után kérjük, soha se vezessenek járművet!” – hangsúlyozza a közlemény.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / AFP

 

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés