„Fasiszták irányítják a Google-t” – hangoztatta Jeszenszky Zsolt a Pesti Srácok tüntetésén

2023. március 31. 19:58
Füssy Angéla, a portál tényfeltáró újságírója szerint a gyermekvédelem érdekében folytatott munkájuk zavarta a médiacéget.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk a PestiSrácok.hu és a szólásszabadság szimpatizánsai péntek 17 órára tüntetést szerveztek a Google budai székháza elé, miután a Youtube mintegy egy héttel ezelőtt véglegesen törölte a PS csatornáját. A Magyar Nemzet tudósítása szerint a demonstráción felszólalt több újságíró is, akik követelték a csatorna helyreállítását,

és ígéretet tettek, hogy nem adják fel a küzdelmet.

Kifejezték azt is, hogy a világcég a saját felhasználásai feltételeit álcaként használva olyan szintű cenzúrát vetett be, hogy „még Kim-Dzsong Un is megnyalná mind a tíz ujját”. 

Hiányolták David Pressman amerikai nagykövetet

A felszólalók közül Füssy Angéla, a portál tényfeltáró újságírója elmondta:

már másodjára tiltották le őket a videómegosztóról, feltehetően azért, mert a gyermekvédelem érdekében folytatott munkájuk zavarta a médiacéget.

Jeszenszky Zsolt, lapunk publicistája szerint fasiszták irányítják a Google-t, amit a techóriás vezetőinek címezve angolul tartott beszédében is elmondott. Több felszólaló is nehezményezte, hogy a liberális jogvédő szervezetek, mint a Transparency International, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vagy a Háttér Társaság nem álltak ki a szólásszabadság mellett, de hiányolták David Pressman amerikai nagykövetet illetve a Telex hírportál munkatársait. 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés