Mongólia mint Nagy-Magyarország: mi a gond ezzel a térképpel?

2023. március 30. 8:07

Benkő Erika
Facebook
A mai magyarság génjeiben őrzi minden olyan Kárpát-medencei nép emlékét, aki valaha itt élt.

„Mi a gond ezzel a térképpel?

A legújabb genetikai kutatások kimutatták, hogy a mai magyarság génjeiben őrzi minden olyan Kárpát-medencei nép emlékét, aki valaha itt élt, a szkítáktól kezdve a gótokon és gepidákon át a pannon illírekig, fehér horvátokig, valamint különféle kelta, germán és frank törzsekig  (boii, scordisci, osi, longobárd). Ehhez adódott hozzá az ősmagyarok genetikai öröksége, tehát minden itt élt népnek az egyvelege vagyunk, ahogy amúgy a románok is, meg minden környező közép-kelet-európai nép. (Az más kérdés, hogy esetünkben a magyar törzsek kulturális és nyelvi dominanciája számunkra meghatározó lett, ezt az utat választottuk, bizonyára nem véletlenül. ) Az is tény, hogy az ősmagyarok xiugnuk, szarmaták és ugorok keveréke voltak az ideérkezéskor, tudjuk, hogy a sztyeppén nem nemzetek, hanem szükség alkotta klánok éltek. De még a xiugnukkal való rokonságunk sem tette az őseinket Mongóliába, Magna Hungaria a mai Baskíria, Volgai Tatárföldön volt, s a baskírok és volgai tatárok a honfoglalókhoz genetikailag legközelebb álló népcsoportok.

Számomra ez a térkép, (amellett hogy semmilyen történelmi alapja nincs, hanem extrém módon az alteritásunkat kívánja hangsúlyozni, s így akar dehumanizálni), annyiban zavaró és félelmetes, hogy azt üzeni: ezer éves történelmetek Európában a semmivel egyenlő, nem tartoztok ide, nincs helyetek itt, történelmi hazátoknak még egy régi térképen sincs létjogosultsága! S ez iszonyú érzés, és mélységesen hozzájárul ahhoz a létbizonytalanság érzéshez, ami óhatatlanul erőt vesz rajtam, ha arra gondolok, hogy kimondatlanul, de legtöbb szomszédunk, legtöbb velünk együtt élő nép, ha kenyértörésre kerül sor, végső soron ezt gondolja rólunk. S ez ebben az instabil és robbanékony geopolitikai helyzetben, amikor a gyűlölet nemcsak háborúba torkollott, de egyfajta normalitás lett etnikai alapon ölni egymást, nos, ez számunka különösen aggasztó és vészjósló. Pontosan ezért soha nem mehetünk szó nélkül el ezen helyzetek mellett, mindig nagyon határozottan fel kell lépnünk ezen megnyilvánulások ellen.

Magyarok vagyunk, de európaiak és ide tartozunk!”

Mongolozva magyaroztak a román drukkerek

A románok Fehéroroszországgal játszottak selejtezőt, de egy jó kis magyarozás így is belefért: szerintük Nagy-Magyarország valójában Mongólia.

Nyitókép: gsp.ro (Nemzeti Sport)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó kis írás, igaza van. Annyi kiegészítés, hogy a dákó-román elmélet mellett azt tanítják a románoknak, hogy a magyarok Ázsiából jöttek, és Jurtában laknak. Tehát az oláh molinó nem előzmény nélküli, hanem maga az oláh gondolkodás.

DDD.
Persze nem mindegy, hogy lakunk vagy laktunk.
Ajánlom a Vízaknai csatákat. Cseres Tibor.

A Dáko-román hazugságot az unitus püspökök találtak ki, Micu-Klein, Petru Maior, Sincai. Anonymusra alapozva állítják, hogy a honfoglaló magyarok blachokat találtak a Kárpát - medencében.
Azt nem veszik figyelembe, hogy a Gesta a 13. századi birtokviszonyok megerősítéséről, az akkori népességről írt, nem a honfoglalás koriról.
Anonymus mondatát egyébként soha nem idézik tovább a románok a blachokról, mert az úgy folytatódik: amelyik egyébként a világ leghitványabb népe.
A Budai Várban emléktábla őrzi, hogy Micu-Klein, Petru Maior, Sincai itt jártak iskolába. Itt szívták magukba a felvilágosodás eszméit, ez lett a románok "felvilágosodása".

Pontosan. Ahogy te is írod, "jöttünk" és "laktunk".
De ez már kb. ezer évvel ezelőtt volt. A románok akkor még sehol nem voltak, amikor nekünk már királyságunk volt.
Akkor ők maximum egy pásztornép voltak akik a kecskékkel laktak egy kalyibában.

Na, ez meg főleg igaz. Az valachia kivételével valamennyi szomszéd széthullott. Kérdés, hogy ebből mikor tudunk profitálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés