Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Mongolozva magyaroztak a román drukkerek

2023. március 29. 08:40

A románok Fehéroroszországgal játszottak selejtezőt, de egy jó kis magyarozás így is belefért: szerintük Nagy-Magyarország valójában Mongólia.

2023. március 29. 08:40
null

A Nemzeti Sport arról ír, hogy a kedd esti bukaresti Románia–Fehéroroszország Eb-selejtező (2–1) sem múlt el magyarellenes rigmusok és feliratok nélkül, bár az Andorrában verekedést kirobbantó, UST nevű nacionalista ultracsoport ezúttal a vendégek országának, illetve a szintén ebben a csoportban szereplő Koszovónak is „üzent” a magyarok mellett.

Hozzátették: az andorrai eset miatt az UEFA már vizsgálatot indított a román szövetség ellen, de az elmúlt évtizedben botrányok sorát okozó UST a második félidőben a magyarokat kezdte szidalmazni.

A megszokott rigmusok mellett egy Mongólia térképét ábrázoló molinón „Mongólia a történelmi Nagy-Magyarország”  felirat szerepelt angolul,

de a román alkotmány első bekezdését, miszerint „Románia szuverén és független, egységes és oszthatatlan nemzetállam”, és Nagy-Románia Moldovát is magában foglaló térképét is kifüggesztették.

Fehéroroszországon az ország területén a második világháborúban elhunyt román hadifoglyok méltó sírhelyeinek hiányát kérték számon, míg Koszovónak a Szerbia elleni NATO-bombázások dátumával (1999. március 24.) üzentek, írja a Nemzeti Sport.

Nyitókép: gsp.ro (Nemzeti Sport)

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2023. szeptember 13. 16:24
Hátha ilyen távlatokat nézük akkor románia közelebb áll a indiához, mint a magyarok a mongolokhoz. de üsse kavics. Habár állitolag románnak lenni egy allantas foglalkozás Csak azt nem értem, hogy mint egy kibaszott kis gömböc mindent beakarnak abba a nagy szar kocerájba suvasztani, amit romániának hivnak, Hogy aztán még a maradék értekeket lerabolják és irány mindenkinek a nyugati mosogatók, szeméttelelpek, kurva futatás, stb.... és alig marad valaki abba az oriási latrina országba
Járai
2023. március 30. 19:57
Látom, gond nélkül elhisszük, hogy ide mintegy 3000 km-ről érkező népesség, akik a helyi lakosokhoz képest 10 %-ot tettek ki, vegyes genetikai eredetűek és a történelmi forrás szerint két nyelvűek voltak, hozták be a magyar nyelvet. Na ezért vették el hazánkat! A románok jókat röhögnek rajtunk!
LKJK
2023. március 30. 10:41
A legfrissebb kutatási eredmények alapján a románok tényleg a rómaiaktól származnak. A történet a következő: Az eddig ismerttől eltérően az anyafarkasnak nem két gyermeke született, hanem 3: Romulus, Rémusz és Románusz. Mivel a farkasnak csak két melle volt, ezért csak két gyermeket tudott szoptatni. Így a harmadiknak (Románusz) csak az apa farka maradt. Ezért nevezték el őket dákó-románoknak.
Alaric
2023. március 29. 19:37
"Kevertfajú"? Szóval a te apád is kisnyilasból lett ávós.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!