Több millió személy annyira fog emlékezni, hogy a keresztények rosszak, agresszívak és gyilkolnak is

2023. március 29. 20:20

Zsigmond Barna Pál
Facebook
Kilóg a lóláb, kettős mérce megint. Így múlik el a világ dicsősége.

„Sokat elárul a fősodratú liberális média kereszténységhez való viszonyáról az, ahogy a Reuters globális hírügynökség hírt adott a Nashville-ben történt tragikus iskolai lövöldözésről.

A napjainkban fő információs forrásként szolgáló közösségi média egyik zászlóshajóján, a Twitteren, a Reuters saját csatornáján a következő címmel adott hírt a szörnyű esetről: »Keresztény iskola korábbi hallgatója gyilkolt meg három gyermeket és három dolgozót a nashville-i lövöldözésben«. Ebből az következik, hogy az a több millió személy, aki az információs szempontból hihetetlenül felgyorsult világunkban, csak felületesen, a számára felugró hírek címéből tájékozódik, annyira fog emlékezni, hogy a keresztények rosszak, agresszívak, iskolában lövöldöznek és gyilkolnak is.

A Reuters ugyanennyi erővel a tudósítás címében akár azt is kiemelhette volna, hogy egy mentálisan instabil, egyébként önmagára transgender férfiként tekintő személy volt a lövöldöző, aki a keresztény iskola három tanárát és három tanulóját lőtte le, de nem ezt tette. Fontosabbnak tartotta csak azt kiemelni, hogy az elkövető, aki egyébként 28 éves volt, korábban egy keresztény iskolába járt.

Ez mindenképpen furcsa, főleg annak ismeretében, hogy a nyugati hatóságok, akárcsak a médiumok egy-egy migránsok által elkövetett bűncselekmény esetében, mennyire óvatosak, visszafogottak, egyenesen titkolózóak, amikor az elkövető hátteréről, esetlegesen vallási hovatartozásáról van szó. Kilóg a lóláb, kettős mérce megint. Így múlik el a világ dicsősége.”

***

Ezt tudjuk eddig a nashville-i transz mészárosról

Nyitókép: Metropolitan Nashville Police Department / AFP 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés